Wolwasmiddel met Lanoline

€ 15,00incl. btw
Merk: Leafde Babycare

Beschrijving

Wolwasmiddel met Lanoline voor babycare schapenvacht

Een wolwasmiddel met lanoline is een uitstekende keuze voor het wassen van je merino babycare schapenvacht. De lanoline die in onze wolwasmiddel is verwerkt is een natuurlijke wasachtige stof die van nature voorkomt in schapenwol. Het heeft uitstekende eigenschappen om de wol te beschermen en te voeden, waardoor je babycarevacht zacht en soepel blijft. Een wolwasmiddel met lanoline helpt niet alleen bij het reinigen, maar voegt ook extra lanoline toe aan de vacht, waardoor de wol wordt gevoed en zijn natuurlijke eigenschappen behoudt. Zo kun je bij kleine ongelukjes van je baby zoals spugen of doorlekken toch je babycarevachtje lekker fris houden.

Specificaties:
Inhoud (ml): 250
Dosering: 20 ml per 2,5kg

Wasvoorschriften:
Volg onderstaande wasvoorschriften voor je BabyCare schapenvacht!

Was jouw schapenvacht ook uitsluitend als dit noodzakelijk is. Bij iedere wasbeurt was je namelijk lanoline uit de vacht. De lanoline geeft de schapenvachten juist al die goede eigenschappen.

1. Was het schapenvacht bij voorkeur met een handwas in koud water van maximaal 30°C.

Mocht je toch liever gebruik maken van de wasmachine, zet deze dan op het wolwasprogramma en/of een temperatuur van maximaal 30°C.

2. Eventueel kun je een heel klein scheutje wolwasmiddel gebruiken. Gebruik zo min mogelijk! Met de toevoeging van een wasmiddel was je de lanoline sneller uit de wol. Daarom bevelen wij "Wolwasmiddel met Lanoline" aan. Aan dit wolwasmiddel is natuurlijke lanoline toegevoegd, zodat de wol vettig blijft en daarmee de goede eigenschappen van een natuurlijk schapenvacht langer behoudt.

Gebruik met "Wolwasmiddel met Lanoline" 20ml per 2.5kg droog wasgoed. De dop heeft een inhoud van ca.15ml. Dit komt neer op:

1/2 dop voor een medicinaal schapenvacht
1/3 dop voor een BabyCare vacht

3. De schapenvacht niet centrifugeren of alleen op de laagst mogelijke stand.

4. De schapenvacht langzaam en alleen op een natuurlijke wijze laten drogen. Dus niet in een droger, in de volle zon of in de buurt van een andere warmtebron.

5. Rek de schapenvacht tijdens het drogen meermaal daags goed op. Zowel in de lengte als de breedte. Hierdoor blijft de schapenvacht zacht en soepel.

6. Door het wassen kan de vacht vervilten. Na het drogen kun je daarom de schapenvacht met een borstel kammen om het weer lekker zacht te maken. Na het kammen nog goed uitschudden om alle losse wol en achtergebleven stofdeeltjes uit de vacht te halen en het meer volume te geven.